Din cand in cand am sa postez cate o reteta reusita din cele pe care i le pregatesc Catalinei, desi va asigur ca si pentru noi, cei ai casei rezulta foarte gustoase si binevenite
iata aici ultima lingurita din piureul sau pateul catalinei, nu se intelege mare lucru din ce ar fi, in timpce ii dadeam sa manance , pentru ca am vazut-o cu cata placere manca, mi-a veni ideea de a scrie despre asta, asa ca am reusit deci sa salvez utima lingurita pentru o foto:)
Ingrediente:
o rosie bine coapta
pulpa de avocado (un sfert)
doua trei linguri de naut fiert
trei masline negre (de aragon)
doua lingurite de porumb fiert
un pic pic pic de usturoi
optional o lingurita mica de ulei de masline datorita faptului ca
uleiul este substituit de avocado
niciun gram de sare deoarece maslinele contin deja sare
se poate adauga o lingura de fulgi de ovaz
(eu folosesc un tipfoarte suav , care nu necesita inmuiere)
deci,cum va spuneam , o bunatate!
pentru cei mari ai casei, se poate servi uns pe paine
Un pic despre Avocado, daca tot l-am folosit
Avocado este considerat ca fiind un autentic unt vegetal
Martín Fernandez Enciso a fost primul care a scris despre el in 1519
Foarte apreciat de incasi si azteci
Desi nu in proportie optima, contine toti aminoacizii esentiali
Inalt continut proteic
Pincipalul acid gras - acidul oleic
Acizi grasi insaturati in proportie dubla fata de cei saturati
Bogat in fier, previne si trateaza anemia feripriva
Se va folosi cu precautie in cazuri de diabet su afectiuni ale ficatului
Folosit in industria cosmetica ,benefic in mod special pentru pielea uscata
Folosit in industria farmaceutica
1 comentario:
multumim de reteta si de informatii Elena...stie mancacioasa mica ce stie :P
Publicar un comentario